Et moderne dyrskue med pondus

Et moderne dyrskue med pondus

06-06-2019

Dyrskuet i Hjørring er ikke bare populært hos gæsterne – også udstillerne bakker flot op om begivenheden. Faktisk er der flere tilmeldte dyr i dag, end der var for 50 år siden.

Det er en glad formand for Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, som gør status på tilmeldingerne til årets dyrskue den 21. og 22. juni. Antallet af tilmeldte udstillere af både maskiner og dyr holder et flot niveau.

- Jeg er rigtig glad for den store opbakning, som vi oplever igen i år. Dyrskuepladsen er udvidet, så der bliver plads til endnu flere dyr, fødevarer, maskiner og outdooroplevelser, som vores landsdel er kendt for. Outdoorområdet er udvidet med en tredjedel, der er flere nye maskinudstillere og en målrettet indsats for at få flere heste på skuet er lykkedes, siger formand Lars Mellemkjær.

En væsentlig detalje

I år fejrer dyrskuet sit 50 års jubilæum på den nuværende placering ved Halvorsmindevej. I løbet af de 50 år er der for alvor sket forandringer i landbruget, og det vil der være rig mulighed for at opleve med historiske tilbageblik i anledningen af jubilæet. Der er dog en væsentlig detalje, som næstformand Jørgen Larsen hæfter sig ved. Antallet af tilmeldte dyr er større, end det var i 1969.

- Hvis man ser bort fra antallet af grise, som ikke udstilles i dag, så overgår vi dyrskuet dengang. Det fortæller mig, at vi i landbruget fortsat producerer kvalitet, som vi med stolthed viser frem. Antallet af tilmeldte dyr kunne endda have været højere, hvis det ikke var for sidste års tørke, som resulterede i flere slagtninger end normalt, siger Jørgen Larsen.

Mød en af sidste år udstillere i videoen om næste generation af landmænd på dyrskuet i filmen her www.kortlink.dk/y9gt

Foto: Jannick Høyer Christiansen