50 års dyrskuejubilæum markeres

50 års dyrskuejubilæum markeres

12-04-2019

Når Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, slår portene op den 21. og 22 juni, bliver det markeret med et 50 års jubilæum. Jubilæet markeres blandt andet med en udstilling, hvor dyrskuebestyrelsen nu beder om hjælp fra udstillere og gæster gennem tiderne.

I år er det 50 år siden, at Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv flyttede til den nuværende placering ved Aalborgvej i Hjørring. Det har bestyrelsen bag dyrskuet valgt at markere med en stor udstilling med minder fra dengang.

- Gennem de seneste 50 år har LandboNords dyrskue her i Hjørring udviklet sig til en rigtig populær begivenhed med solide traditioner, hvor folk fra land og by mødes. Det er der kommet mange gode historier ud af, og det det nogle af dem, som vi gerne vil have med på vores udstilling, siger næstformand i dyrskuebestyrelsen, Jørgen Larsen.

Interesseret i endnu mere
Selve dyrskuets historie går næsten 200 år tilbage i tiden, hvor det har haft forskellige placeringer rundt omkring i Hjørring. Den moderne udgave af Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, blev grundlagt, da man i 1969 flyttede til Aalborgvej. Arbejdet med at samle effekter og anekdoter har været i gang et stykke tid.

- Vi samarbejder blandt andet med Vendsyssel Historiske Museum, som har arvet en stor del af dyrskuets arkiv. Her dukker mange sjove ting op, men vi er interesseret i endnu mere, som vi ved ligger rundt omkring, siger Jørgen Larsen.

Hvis du er tidligere gæst eller udstiller, og har effekter eller anekdoter fra de seneste 50 års dyrskue, så er man mere end velkommen til at kontakte dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen via mail på KML@landbonord.dk