Husflid og livet på landet

På Hjørring Dyrskue finder du også eksempler på mindre produktioner på landet. Det kan fx være Aloe Vera forhandler, malerier, glaskunst o.l. Endelig er der også en række områder inden for husflid, der bliver præsenteret. Det kan fx være knipling, strik, bogbinding og trædrejning.

Gamle teknikker i nye klæder

Vendsyssel Husflid  udstiller igen i år på Hjørring Dyrskue.

Der er 12 stande, der alle er bemandet, så der er mulighed for at følge arbejdet med fremstillingen af de forskellige emner.  Tidligere var det i stor stil møbler til hjemmet  der blev fremstillet i husflidsforeningerne. I dag bliver der lagt vægt på at videre udvikle de gamle teknikker, så det følger tidens trend. Mange designere har fået øjnene op for værdien af at bruge de gamle teknikker i nye klæder.   

Af arbejdende stande kan nævnes bogbinding, trædrejning, ben- og hornarbejde, knipling, filtning, møbelpolstring, hardanger, patchwork, strik, orkis, stenarbejde løbbinding og hækling

I  Strik Cafeen bliver der mulighed for at prøve forskellige tekniker.

Også i år deltager vi i skattejagten for børnene med kniplet bogorm  og flitning.  Det var en stor succes sidste år.

Vendsyssel Husflid arrangerer  løbende flere kurser med dygtige instruktører i Saltum, Brønderslev og Hjørring. Kursusprogrammet for efteråret er klar til dyrskuet. Kurserne bliver løbende slået op på www.vendsyssel.husflid.dk.

Udstillere i 2024

  • Historisk Samfund for Vendsyssel
  • Aloe Vera Nordjylland
  • Det lille blå hus - glaskunst
  • Fredsminde-hammershus garn
  • Vendsyssel Husflidskreds

Kom helt tæt på de mange dyr

På Hjørring Dyrskue er der mulighed for at komme helt tæt på køer, heste, kyllinger, får, høns og mange flere.

Læs mere

Besøg LandboNords Fødevareudstilling

I LandboNords Fødevareudstilling udstiller 20 fødevarerproducenter deres varer. Der er både mulighed for at smage og købe de mange lækkerier.

Læs mere

Aktiviteter for børn

På Hjørring Dyrskue er der masser af aktiviteter for børnene. Udover, at børnene som regel elsker at komme helt tæt på de mange flotte dyr, så sørger Det Aktive Hjørne for, at børnene ikke kommer til at kede sig.

Læs mere