Husflid og livet på landet

På Hjørring Dyrskue finder du også eksempler på mindre produktioner på landet. Det kan fx være pels eller dyrkning af lavendel. Endelig er der også en række områder inden for husflid, der bliver præsenteret. Det kan fx være knipling, strik, bogbinding og trædrejning.

 

Gamle teknikker i nye klæder

Vendsyssel Husflid  udstiller igen i år på Hjørring Dyrskue.

Der er ti stande, der alle er bemandet, så der er mulighed for at følge arbejdet med fremstillingen af de forskellige emner.  Tidligere var det i stor stil brugsting der blev fremstillet i husflidsforeningerne. I dag bliver der også lagt vægt på at videre udvikle de gamle teknikker, så det følger tidens trend. Mange designere har fået øjnene op for værdien i at bruge de gamle teknikker i nye klæder.   

Af arbejdende stande kan nævnes bogbinding, trædrejning, ben- og hornarbejde, knipling, filtning, hardanger, strik og orkis, stenarbejde og hækling.

Der vil også være Strik Cafe, hvor der er mulighed for at prøve magic loop, forskellige opslagsteknikker, vævestrik, tofarvet patent og glatstrikning uden at strikke vrang.

Vendsyssel Husflid arrangerer i løbet af året flere kurser med dygtige instruktører i Saltum, Brønderslev og Hjørring. Kurserne bliver løbende slået op på www.vendsyssel.husflid.dk.

Kom helt tæt på de mange dyr

På Hjørring Dyrskue er der mulighed for at komme helt tæt på køer, heste, kyllinger, får, høns og mange flere.

Læs mere

Besøg Madbazaren

I Madbazaren udstiller 20 fødevarerproducenter deres varer. Der er både mulighed for at smage og købe de mange lækkerier.

Læs mere

Aktiviteter for børn

På Hjørring Dyrskue er der masser af aktiviteter for børnene. Udover, at børnene som regel elsker at komme helt tæt på de mange flotte dyr, så sørger Det Aktive Hjørne for, at børnene ikke kommer til at kede sig.

Læs mere