Dyrene er klar til Hjørring Dyrskue

Dyrene er klar til Hjørring Dyrskue

02-06-2022

Knap 600 dyr og deres udstillere er klar til at indtage dyrskuepladsen i Hjørring, når Hjørring Dyrskue – Fødevarer & Frilandsliv byder indenfor den 17. og 18. juni.

Forberedelserne til LandboNords dyrskue i Hjørring er godt i gang, og især en ting er ventet med spænding – nemlig listen med tilmeldte dyr. Listen er nu offentliggjort, og den viser, at der i år er knap 600 dyr tilmeldt til bedømmelse. Det er et fald på 10 procent i forhold til seneste skue i 2019.

- Vi er tilfredse med det forholdsvise beskedne fald. Hvis vi skal være ærlige, så havde vi frygtet, at faldet ville være større.  Over de tre år siden sidst er der flere af vores gamle udstillere af malkekvæg, der har solgt dyrene, men det er lykkedes at få flere nye udstillere med via en flot indsats af vores udstillerudvalg. Det største fald i udstillere ser vi hos de yngste, hvor antallet af 4H udstillere næsten er halveret, men vi satser på, at det vil blive forbedret til næste gang, når de nye årgange af børn kommer i gang, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen.

Kødkvæg og heste

Ser man på antallet af kødkvæg, så har det ikke været højere siden 2013, og hvad angår heste vil flere blive bedømt.

- Det er helt overvældende, at antallet af kødkvæg er steget til 138, og så er der reelt flere heste udstillet til bedømmelse, da der i 2019 var 10 heste, som kun red konkurrencer. I år skal alle tilmeldte heste bedømmes, så der vil være meget at følge med i, siger Karin Møller Larsen.