Dyrskuet bød på høj sol og masser af aktiviteter

Dyrskuet bød på høj sol og masser af aktiviteter

20-06-2023

Omkring 22.000 deltagere, både lokale og tilrejsende, fyldte dyrskuepladsen i Hjørring den 16. og 17 juni for at deltage i det begivenhedsrige program, der indeholdt alt fra dyrebedømmelser til maskinudstillinger, landbrugsaktiviteter for alle interesserede samt en fødevareudstilling med lokale producenter.

Årets udgave af LandboNords dyrskue i Hjørring blev afholdt i høj solskin, masser af aktiviteter og traditionelle indslag. Med 600 dyr til bedømmelse og en række udstillere, blev det en mindeværdig weekend for alle involverede.

- Vi er rigtig glade for at kunne sige, at det blev et rigtig godt dyrskue med masser af liv og udstillere med flotte dyr og maskiner. Normalt vil vi gerne afvikle skuet i høj solskin, men i år vil skuet også blive husket for, at det var varmere end normalt, hvilket betød, at vi løbende opfordrede folk til at få rigeligt med væske og lave rygeforbud på pladsen på grund af brandfare, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen.

Ambitioner om flere gæster

I forhold til sidste års besøgstal, så kom der i år 2.000 færre besøgende i år, men det giver ikke skår i glæden – tværtimod, så er der allerede ved at blive lagt planer for næste år.

- Vi er allerede gået i gang med evalueringen og planlægningen, så vi kan tiltrække endnu flere besøgene til næste år. Kernen i dyrskuet bliver som altid at kunne komme helt tæt på noget af det bedste, som dansk landbrug kan fremvise hvad enten det er dyr, maskiner eller fødevarer. Det er med til at styrke båndene og den vigtige forståelse mellem land og by, så vi fortsat kan have et erhverv, som producerer fødevarer i verdensklasse, siger formand for dyrskuet Lars Mellemkjær.