Flere kødkvæg til Hjørring Dyrskue

Flere kødkvæg til Hjørring Dyrskue

03-06-2024

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. Det viser en opgørelse, som folkene bag LandboNords dyrskue i Hjørring netop har offentliggjort.

I år kommer der hele 675 dyr til bedømmelse, når dette års udgave af Hjørring Dyrskue bliver afholdt den 21. og 22. juni. Det er 75 flere dyr end sidste år. En af højdespringerne finder vi i kategorien med kødkvæg.

- Alt i alt ser vi en stigning i samtlige kategorier, men den er markant, når vi ser på kødkvæg. Her er der i år blevet tilmeldt 164, hvilket er en stigning på hele 20 procent i forhold til sidste år, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen.

Viften af kødkvægsracer omfatter i år: Galloway, Grauvieh, Charolais, Limousine, Blonde, Simmentaler, Hereford, Angus, Dansk Korthorn, Murray Grey og Dexter.

Masser af dyr fra 4H

En anden ting, der springer i øjnene i forbindelse med tilmeldingerne, er antallet af tilmeldte dyr fra 4H. Her er antallet af dyr steget med 28 procent i forhold til sidste år. Stigningen i tilmeldinger har betydet, at deltagerne fra 4H får mere plads.

- Det er dejligt at opleve hvilket kæmpe arbejde, der bliver gjort fra 4H for at give næste generation en forståelse af forskellige dyr, og hvordan dyrene skal passes. På grund af den øgede interesse for at deltage på dyrskuet har vi i år fundet en ekstra ring, så deltagerne fra 4H kan få deres dyr bedømt. Derfor vil de også være at finde Hestearenaen fredag eftermiddag, siger Karin Møller Larsen.

Ifølge opgørelsen til dette års dyrskue, så fordeler de 675 tilmeldte dyr sig i kategorierne: Malkekvæg, kødkvæg, heste, får, geder, kaniner og fjerkræ.