Hjørring Dyrskue bød på perfekt vejr og masser af oplevelser for store og små

Hjørring Dyrskue bød på perfekt vejr og masser af oplevelser for store og små

23-06-2018

Hjørring Dyrskue løb af stablen den 22. og 23. juni og bød i år på perfekt dyrskuevejr, flotte udstillinger og masser af oplevelser for både store og små.

Både stemning og vejr var i top på de to dyrskuedage i Hjørring. Da billetsalget blev gjort op lørdag eftermiddag, havde ca. 26.000 personer gæstet årets dyrskue. Det fine besøgstal og det vellykkede dyrskue gav anledning til stor glæde i LandboNord.

- Det er skønt at se, at alle vores forberedelser bærer frugt, og at så mange folk har valgt at bruge en dag eller to på dyrskuet. Med så mange glade gæster og udstillere kan jeg ikke være andet end tilfreds. Jeg tror helt klart, at folk har fået en god oplevelse med sig herfra, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen fra LandboNord.

Flot opbakning til dyrskuet
Der var stor opbakning til dyrskuet i år med en flot tilmelding af dyr og fremgang i alle de andre udstillinger. Der var stor aktivitet på pladsen begge dage, og specielt Outdoorudstillingen og Madbazaren var meget populære stop blandt dyrskuegæsterne.

- Vi har været begunstiget med godt vejr, mange gæster og glade udstillere. Så alt i alt synes vi, at dyrskuet i år har været en stor succes. Der er selvfølgelig altid nogle ting vi skal have justeret, men vi kan se at vores nye tiltag som fx Outdoor virkelig hitter, så det er vi glade for. Og så skal der selvfølgelig lyde et stort tak til alle udstillere for, at vi kan holde så flot et dyrskue, siger næstformanden for dyrskuebestyrelsen, Jørgen Larsen.

Og vinderne blev…
Bedømmelserne og præsentationerne i de forskellige arenaer blev afviklet planmæssigt, og niveauet blandt de udstillede dyr var igen i år meget højt.

Titlen som Miss Vendsyssel (landsdelens smukkeste malkeko) gik til Alstrup IS.

Bedste Interbreed besætningsgruppe gik til Neergaard Charolais. Hos kødkvæget gik bedste besætningsgruppe til Rasmus Kirk.

Bedste hundyr inden for kødkvæg gik til Møgelmose Charolais, mens bedste tyr gik til Pallas Charolais.

Blandt hestene gik prisen for skuets bedste hoppe til Victor Høegh Abrahamsen, mens skuets bedste hingst gik til Preben Olesen.

Se ærespræmielisterne her.

Underholdning for både store og små
De traditionsrige dyrskueshows underholdt masser af publikum i den Store Arena både fredag og lørdag, hvor Ildhesten leverede hovednummeret i form af et fantastisk middelaldershow. Underholdningen bød også på konkurrencen: Nordjyllands bedste bonderøv, shows ved Vendsyssel Køreforening, Stutteri Katrinelund og Frieser Nord, opvisning med veteranmaskiner og meget mere.

Rekordmange skoleelever på Hjørring dyrskue
Mere end 4.350 skoleelever gæstede dyrskuepladsen fredag, hvor de både kunne gå på skattejagt, komme tæt på de flotte dyr, prøve at sidde i store landbrugsmaskiner og meget andet. En række af klasserne gik også i Madbazaren, hvor de fik lejlighed til at lære lidt om fødevarernes oprindelse og fik tips og tricks til madlavning.

Jon Lindberg Jensen
Jon Lindberg Jensen, vinder af P3 programmet ”Alene i vildmarken” underholdte i Outdoorudstillingen med at fortælle, hvordan man overlever i naturen og hvordan man bygger shelters og laver bål.