Hjørring Dyrskue styrkede fællesskaber og bød på oplevelser for hele familien

Hjørring Dyrskue styrkede fællesskaber og bød på oplevelser for hele familien

24-06-2024

22.000 besøgte dette års udgave af Hjørring Dyrskue.

Hjørring Dyrskue demonstrerede igen i år evnen til at samle folk om fascinationen af dyr, maskiner, lokale råvarer og alle de andre elementer, som er en del af det gode liv på landet. Fredag og lørdag var dyrskuepladsen i Hjørring et pulserende centrum for landbrugsaktiviteter, dyrebedømmelser, maskinudstillinger og en fødevareudstilling med lokale producenter.

I år var der kommet hele 675 dyr til bedømmelse, hvilket er det højeste antal dyr set over de seneste ti år. Det betød blandt andet flere kødkvæg og 4H-udstillere end normalt.

- Der har været gang i bedømmelserne og opbakningen til dette års dyrskue har været god. Stor tak til alle der har deltaget – hvad enten det har været som udstiller, hjælper eller gæst, siger en tilfreds dyrskuekoordinator, Karin Møller Larsen.

Fredag og lørdag var traditionen tro fyldt med et væld af spændende aktiviteter og underholdning for hele familien, inklusive en række dyrebedømmelser, maskinudstillinger, kæphestestævner, shows med heste og hunde, skovhuggershow og meget mere. Der var også koncert, madudstillinger med smagsprøver fra lokale producenter, og aktiviteter for børn som pedaltraktorkørsel og dyrehåndtering. Fredagen blev afsluttet med et stort show om aftenen, og lørdagen fortsatte med præsentation af dyr samt flere shows og konkurrencer.

- Igen i år har det været en fornøjelse at gå rundt på dyrskuepladsen og blive mindet om, hvordan dansk landbrug hele tiden udvikler sig. For os der arbejder med landbruget hver dag, kan vi måske godt glemme, at det ikke er alle, der er opmærksomme på den udvikling. Dyrskuet giver mulighed for at mødes, vise noget af det bedste frem og styrke dialogen mellem land og by, siger formand for Hjørring Dyrskue, Lars Mellemkjær.