Madbazar har fokus på hamp – det nye superfood

Madbazar har fokus på hamp – det nye superfood

15-06-2018

Madbazaren på Hjørring Dyrskue har i år fokus på hamp. Møllerup Gods har en fødevarestand, hvor de præsenterer deres brede sortiment af hampeprodukter som spænder vidt. Der er noget for både et sundt indre og et smukt ydre, i form af drikkevarer, fødevarer og hudpleje med hamp.

Hamp har været kendt og dyrket i flere tusinde år og har været et vigtigt næringsstof i mange menneskers kost – senere mest kendt som et rusmiddel og derfor blev det forbudt at dyrke, men nu er hampen tilbage på markerne.

Det er industrihamp og det er det som Møllerup Gods dyrker. Industrihamp indeholder kun 0,2% af det euforiserende stof TCH, og man skal derfor ryge en hel halmballe eller, hvad der svarer til et halvt ton plantemateriale, før man får en euforiserende effekt. Hamp er en hurtigvoksende plante, der kvæler al ukrudt og kræver derfor ikke sprøjtning.

Hampplantens frø er glutenfri og kan males til mel eller presses til olie og anvendes til bagning af brød, kager, pesto, hummus og meget mere. Det kan anvendes i den daglige kost og passer fint ind i Det Nordiske Køkken, da det er næringsrigt og kan dyrkes lokalt.

Hampefrø kan også anvendes som alternativ til animalsk protein fra kød og mælkeprodukter, da det indeholder 30-35% protein -  mere protein pr. gram end noget andet frø i verden og mere protein pr. 100 gram end kød, fisk og æg. Det har også et højt indhold af fibre og aminosyrer samt en lang række næringsstoffer. Hamp passer derfor perfekt ind i den veganer-bølge, der er rullet ind over Europa. Kort sagt: Hamp – er det nye superfood.

Kom og få en snak om hamp med Møllerup Gods i Madbazaren på Hjørring Dyrskue den 22. og 23. juni.

Lørdag den 23 juni kl. 13.00 kommer Gastronomen Per Mandrup, direktør for Smagens Univers og laver små retter med hamp, som man kan smage. Han vil samtidig fortælle, hvordan man bruger hampen i den daglige kost.

For yderligere oplysninger kontakt
Ansvarlig for Madbazaren Kirsten Mouritsen, tlf. 9898 6166.