Særlige oplevelser for hele familien

Særlige oplevelser for hele familien

12-06-2023

Den 16. og 17. juni 2023 byder LandboNord igen velkommen til Hjørring Dyrskue – Fødevarer & Frilandsliv. Programmet er spækket med oplevelser for store og små, og der er lagt op til nogle festlige og dyrerige dage for alle interesserede fra land og by.

Nu varer det ikke længe, før der igen er dyrskue i Hjørring, og traditionen tro, venter der en mangfoldighed af oplevelser for alle aldersgrupper og interesser.

- Vi glæder os til at byde alle interesserede velkommen til et par underholdende dage med udgangspunkt i landbruget. Udover at have 600 dyr til bedømmelse, så har vi en række udstillere, som gør deres til, at besøget på årets dyrskue bliver noget særligt, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen.

En af højdepunkterne på er den omfattende maskinudstilling, hvor udstillerne præsenterer et unikt udsnit af moderne maskinkraft primært til landbruget, men også maskiner, der kan bruges af private.

I det aktive hjørne kan børnene prøve ægte bondegårdsaktiviteter såsom at malke en ko, kærne smør, arbejde med uld, bage snobrød over bål, og endda prøve kræfter med smedning og rebslagning. For de mere konkurrencebetonede er der sjove udfordringer og pedaltraktorer.

Dyreentusiaster kan glæde sig til at møde dyreunger som kalve og heste. Børnene vil have mulighed for at klappe, kæle og strigle dyrene, og endda prøve at trække i ringen. Western-temaet fortsætter med opvisninger i westernridning, agility og Trec.

Masser af smagsprøver

Fødevareudstillingen repræsenterer lokale producenter med 10 udstillere, herunder Bryghuset Vendia, Cool Coffee, Den Grønne Vogn, Hessel, Hybengården, Ingstrup Mejeri, Lars Andersen, Over Ugilt, Pazil og Risgård Vinhandel. Her kan gæsterne nyde smagsprøver og købe lokale, kvalitetsfødevarer.

Land og Liv-teltet tilbyder aktiviteter og udstillere fra hele regionen, som Vendsyssel Husflid, strikkecafé, Aloe Vera, Historisk Samfund for Vendsyssel og Ta’ tyren ved hornene. Forretningsteltet giver en smag af lokale forretninger, med udstillere såsom Bauhaus, Hjørring Jagt – og Fiskeri, LB Jagtrejser, Nordsøen Oceanarium, ZeeJuu og Specialisten.