Aktiviteter på Hjørring Dyrskue

Skattejagt

På Hjørring Dyrskue har vi en tradition med at alle børn tilbydes at deltage i en skattejagt. Ved indgangen kan man få udleveret et skattekort. Posterne kan besøges i tilfældig rækkefølge. Skattejagten er bygget op, så I kommer rundt på pladsen og får testet Jeres viden om landbrug og fødevarer (Svarene kan findes på den aktuelle udstilling) og I får undervejs mulighed for at prøve forskellige sjove aktiviteter med relation til landbruget.

Når I er færdige med skattejagten kan besvarelserne afleveres i Det aktive Hjørne i Infostanden eller de kan afleveres ved udgangene.

Der er gode præmier i skattejagten. Hovedgevinsten udtrækkes lørdag.

Det Aktive Hjørne

Der er masse spændende aktiviteter. Du kan lære om hvad naturen kan byde på, og hvordan du færdes derude. Der er spændende aktiviteter og konkurrencer henvendt mod børn, hvor man kan prøve at lave tingene selv. Det er meget populært og der plejer, at være mange besøgende, så jeg vil anbefale, at der sættes god tid af her. Oversigt over området lægges ud på hjemmesiden.

Fredag fra kl. 9 til 15 er der mulighed for at konkurrere i pedaltraktortræk og andre sjove konkurrencer, hvor børn kan dyste mod hinanden to og to.

Det Aktive Hjørne ligger ved Stald 1 og du kommer dertil fra indgangen ved  Ålborgvej ved at dreje til højre når du er kommet ind på pladsen, så burde portalen til Det aktive Hjørne være synligt.

4H (Hjerte, Hånd, Hoved, Helbred) er landbrugets børneorganisation, hvor man kan lære at passe sine egne kæledyr. Dyrene bliver så udstillet her på skuet og man har mulighed for at vinde flotte præmier, hvis man ved nok om dyret og dets pasning og pleje.

 

Vendsyssel Fødevare: Smagen af Dansk Landbrug med smagsprøver fra lokale producenter.

Vendsyssel Fødevarer finder I i området lige syd for Dyrskuets Restaurationstelt.

Landbrugsmaskiner fylder rigtig meget på dyrskuepladsen. Det er store maskiner, som mange har lyst til at kravle op i, men spørg lige udstillerne om det er ok.

Mød de søde dyreunger i Stald 1. Her kan man prøve at trække en kalv, en pony og der er nogen, der kan klappes. Der vil også være et par guider, som I kan snakke landbrug med.

Outdoor har fokus på alle de oplevelser der er i naturen. Der er foreninger, som f.eks. spejdere, jægere og lystfiskere, som fortæller om deres tilbud.

Westernarena ligger i hesteområdet og her kan man få rørt benene ved at løbe gennem forskellige forhindringer eller man kan se ryttere, som prøver kræfter med hest og forhindringer.

Praktisk information 

Jeres madpakker kan I spise rundt om på pladsen. Der vil være noget plads Det Aktive Hjørne og i Outdoor. Har I ikke fået madpakker med, er der også mulighed for at købe noget spiseligt i restaurationsteltet eller i pølsevognene på pladsen.

Til orientering er der ikke udstillet grise på dyrskuet.

 

 

Aktiviteter for børn

På Hjørring Dyrskue er der masser af aktiviteter for børnene. Udover, at børnene som regel elsker at komme helt tæt på de mange flotte dyr, så sørger Det Aktive Hjørne for, at børnene ikke kommer til at kede sig.

Læs mere

Kom helt tæt på de mange dyr

På Hjørring Dyrskue er der mulighed for at komme helt tæt på køer, heste, kyllinger, får, høns og mange flere.

Læs mere

Masser af maskiner

Drages du af benzin og store motorer, så bliver der masser at fornøje sig med på de i alt næsten 33.000 m2, som maskinudstillingen fylder.

Læs mere