4H Børnedyrskue 

4H møder du nordvest for den store ring. Her har 4H sin vante plads og byder igen i år på et hyggeligt dyrskue for børn. 4H dyrskuet starter fredag formiddag med agility både med og uden dyr, så kom endelig og kig med og se 4H’s udstilling.
 
Hos 4H vil der være en masse dyr, der er vant til at blive klappet og kælet for af børn. Her kan du møde heste, kalve, katte, hunde, kaniner, marsvin og måske et får eller en høne. Hos 4H er der også en af posterne til dyrskuets skattejagt. Skattejagten besøges både af en masse børn fra skoler og børnehaver fredag formiddag, men gæsterne resten af dyrskuedagene får også mulighed for at komme rundt og løse opgaver. Opgavearket til skattejagten udleveres ved indgangene til dyrskuet. 
Hos 4H er der mulighed for at lege i den store halmborg. 

Når børn og voksne bliver trætte, sultne og tørstige byder 4H´s café på lidt at spise. 

 
Alle børn kan være med på dyrskuet
De udstillende børn er alle medlemmer af 4H. Det er det eneste krav, for at kunne være med på denne udstilling. Og så skal de selvfølgelig vide noget om det dyr eller den ting, de udstiller på dyrskuet. Der er ingen krav om en bestemt race eller stamtavle til dyrene. Det vigtigste er, at barnet kender dyret, er vant til at passe og pleje det og så vidt mulig selv kan håndtere det. Der må dog gerne være en voksen med til at hjælpe med at få kaninen ud af buret eller trække hesten frem til ringen.
 
4H-dyrene bliver bedømt ud fra hvad barnet kan fortælle om dyret, hvor flot det er pyntet og hvor godt samspillet er mellem barn og dyr. Så der kommer nogle dommere og snakker med barnet om pasning og pleje af dyret, samt oplevelser med det. Derudover kigger de på, hvor flot dyret eller dets bur er pyntet, og så skal barnet vise sit dyr for dommerne. For de store dyr i en ring, de små dyr vises frem på et bord.
De børn, der ikke har et dyr, kan udstille have, hobby eller bagværk. Her laver barnet også en udstilling og skal fortælle dommerne om hvad det har lavet. 
Alle 4H-udstillere får en flot T-shirt, får overrakt en roset i ringen lørdag eftermiddag og har mulighed for at vinde en ærespræmie for sin udstilling eller en præmie for at være god til at holde orden på sin udstilling. Endelig er der arrangeret mønstringskonkurrence for heste og kvæg samt agility for hest, kvæg, hund og får.

4H er andet end dyrskue

Som medlem af 4H er der mulighed for at deltage i forskellige arrangementer. Der er nogle lokale aktiviteter og nogle aktiviteter der foregår forskellige steder i Vendsyssel. For eksempel er der 4H-haver i Jerslev og Sindal. Derudover har klubberne forskellige aktiviteter lige fra værkstedskursus til kæledyrskursus. Derudover kan f.eks. være virksomhedsbesøg, madlavningsdag og dyrlægebesøg.
 
Hvis nogle voksne har lyst til at lave nogle aktiviteter med børn, er der mulighed for at starte nogle flere lokale hold. Det kan være madlavning, hobby, dyrepasning eller andet, måske en blanding af aktiviteter, der passer ind i 4H´s formål. Alle voksne hjælpere skal naturligvis fremvise en børneattest og får gode råd, vejledning og hjælp af erfarne 4H-ere. 

Madskoler
4H afholder madskoler i sommerferien. En madskole svarer til fodboldskole, men her er mad og sundhed i fokus. Det betyder, at børnene møder på skolen de 5 hverdage i ugen kl. 9-15 og tilbereder en masse mad, dyrker motion og besøger en gård. Der laves både kolde og varme retter, læres om sund og usund kost, køkkenhygiejne samt hvor maden kommer fra. 

Læs mere om madskoler og tilmelding til disse på www.madskoler.dk
 

Find mange flere informationer om 4H på www.4h.dk, eller facebook siderne ”Jerslev 4H” eller ”4H Vendsyssel”.